2024-03-08

9 березня виповнюється 210 років з дня народження Тараса Шевченка

Бібліотекар Заводського ліцею №1 Шаренко В.І. для учнів 9-В класу влаштувала неймовірно захоплюючу літературну гру-вікторину, присвячену життю та творчості Тараса Шевченка.

Учні були об'єднані в команди, які змагалися в інтелектуальних поєдинках, відповідаючи на запитання про різні аспекти життя та творчості Шевченка. Завдання охоплювали як біографічні факти про поета, так і аналіз його віршів. Учасники виявили глибокі знання та зацікавленість у темі, що сприяло створенню атмосфери змагання і взаємодопомоги. Важливим було не лише відповісти на запитання, а й пояснити свою відповідь, що сприяло розвитку аналітичного мислення.
Гра-вікторина стала прекрасною нагодою для вчителя української мови Онопрієнко С.А. залучити учнів до активної участі в навчальному процесі. На завершення заходу кращі учасники отримали заслужені слова вдячності від вчителя.
Бібліотекар ліцею зіграла ключову роль у підготовці та проведенні заходу, створивши цікаву та захоплюючу атмосферу. Вона підготувала запитання та завдання, які зацікавили учнів і підштовхнули їх до активного вивчення творчості поета.
Гра-вікторина стала важливою складовою виховного процесу ліцею, сприяючи розвитку учнівського творчого потенціалу та формуванню в них патріотичних почуттів. Заводський ліцей №1 продовжує підтримувати та розвивати цінності української ідентичності серед своїх учнів, спонукаючи їх відчути себе часткою великої традиції нації.